Om de hele film te zien klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=TgN8n6jNpfE

Ongebonden is een documentaire over een aantal jonge mensen die op zoek zijn naar een alternatief leven in Nederland. In plaats van huisje, boompje, beestje en heel veel werken om dat te kunnen betalen, kiezen zij voor een meer duurzamere manier van leven. Niet meer gebonden aan de standaard.

Jorn (28), Marin (28) en Kees (30) zijn een half jaar lang gevolgd in hun zoektocht. Zij wonen, werken en leven anders dan de norm, zonder daarbij uit de maatschappij te stappen. Jorn werkt waar hij woont. In zijn oude Land Rover met daktent kan hij overal slapen, van Amsterdam tot op de Veluwe. Marin probeert zo duurzaam en goedkoop mogelijk te leven. Ze weet veel van voedsel uit de natuur, vintage kleding en probeert van alles uit. Kees woont met zijn vriendin Nikki in een appartement in Amsterdam. Ze werken allebei parttime en besteden de rest van hun tijd aan hun milieubewuste leven.

Ongebonden gaat dus vooral over keuzes maken. Waar geef je je geld aan uit? Hoe wil je wonen? Hoeveel wil je werken? Dilemma’s waar bijna iedereen tegenwoordig wel over nadenkt, bewust of onbewust.

Ongebonden is tot stand gekomen via crowdfunding. Dank voor alle hulp!