Toen de film Ongebonden af was, besloot ik met m’n camper (een oude Volkswagen T3) even op pad te gaan. Het is tijd om zelf te ondervinden wat het is om op een andere manier te leven. Huis opgezegd, onderweg werken (betaald en onbetaald) en gaan.

 

 

 

Het sneeuwde precies één dag. Harrie de camper hield me goed warm.

 

 

Ik kwam via via op Ecolonie terecht, in de Vogezen in Frankrijk. Drie weken heb ik daar meegewerkt. Roel (mijn Goed Gebuurt-vriend) kwam natuurlijk op bezoek om ook even te proeven aan het zelfvoorzienende boerenleven. (Al is kamperen schijnbaar een dingetje voor hem, hij trok meteen m’n luifel kapot).

 

Ecolonie is een een Nederlands eco-dorp, een woon-werkgemeente. Als je er een tijdje wil meewerken (40 uur per week voor minimaal twee weken), kan je daar verblijven tegen kost en inwoning. Ik heb er ontzettend veel geleerd en heel veel bijzondere mensen ontmoet <3.

 

Het is zoveel werk om deze plek draaiende te houden! Alles wat ze eten komt van het land. Er zijn kruidentuinen, kruiden-droogruimtes, groentetuinen, kassen, kippen, een weckkeuken en een grote weck-voorraad. Daarnaast is er een grote camping en in het prachtige oude gebouw zitten hotelkamers. Ik heb bijna overal gewerkt: tuin, weck-keuken, gewone keuken, bomenkap, huishouding en allerhande klusjes.

De natuur is er prachtig en er zijn overal wandelpaden. Graag keer ik komend jaar weer terug om er dan iets langer mee te draaien.

Nu ben ik weer onderweg. Op het moment zit ik in Beaune, op doorreis naar Bordeaux. Regelmatig doe ik verslag van mijn avonturen op www.nkc.nl of maak ik onderweg verhalen voor De Ondernemer. Wil je dat ik voor jouw website schrijf over reizen, duurzaamheid, #vanlife, ondernemerschap of een interview uitwerk ? Mail dan even naar Carlijn.assink@gmail.com!

Ook op Ecolonie hebben we onze film laten zien. Heb jij Ongebonden nog niet gezien? Kijk dan even hier: https://vimeo.com/ondemand/ongebonden

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *