Camperplaatsen inspiratiegids

De tocht is klaar en het boek is af. Ik heb meer dan 70 camperplaatsen aangedaan in de Benelux. Het resultaat is een mooie gids met fijne plekken waar elke camperaar zich tijdelijk thuis kan voelen. NKC leden hebben de inspiratiegids als ontvangen. Helaas is de gids nu niet meer verkrijgbaar.

Extraatje

Ik ben op hele mooie locaties geweest, vol natuurgeweld en prachtige uitzichten en op camperplaatsen met vooral een handige ligging. Sommige camperplaatsen zijn goed geordend en zien er netjes uit (vooral die in Nederland), sommige camperplaatsen moeten het vooral hebben van de vriendelijke uitbaters (Wallonië, België.).

Maar wat me opviel, is dat bijna elke camperplaats die in deze gids staat, wel wat extra’s te bieden heeft. Anders zouden we ze er natuurlijk ook niet in  zetten. Camperplaats eigenaren zijn inventief, denken graag met de camperaar mee en zijn goede ondernemers. Ik zal een paar voorbeelden in Nederland geven.

Verrassing

Het echtpaar dat in Giethoorn camperplaats Haamstede nu al jaren runt, was dat in het begin helemaal niet van plan. Truus en George Appelo wilden namelijk een fotostudio aan huis beginnen. 

In 2009, tijdens Hemelvaart vroeg een voorbijrijdende camperaar of hij misschien in hun weiland mocht overnachten. Alle camperplaatsen in de omgeving zaten vol. Truus en George vonden het best. Alleen… tegen het einde van de avond stonden er maar liefst twaalf campers naast deze allereerste gast geparkeerd! Het bleek een teken. Truus en George begonnen een camperplaats. En nog steeds is er ruimte voor iedereen. “We kunnen altijd nog wel ergens op het erf een plaatsje vrijmaken.”  

Kunst

Jobke Zom-Schobbers van camperplaats Kompas in Grubbenvorst is, naast camperplaats eigenaar, ook kunstenares. Ze schildert prachtige werken, die ze bij de camperplaats ophangt. “Dat staat goed en zo kunnen camperaars zien wat ik maak. Soms kopen ze een schilderij.” Ze heeft het niet van een vreemde. Haar vader is ook kunstenaar en heeft het witte beeld gemaakt dat op de camperplaats staat.

Drankje

Uitbaatster Corrie Wassink van camperplaats de Kolke in Voorst is een boerderijwinkel begonnen, naast de camperplaats. “Hier verkoop ik allerlei producten van onszelf en uit de streek. Zo maak ik zelf cranberryjam van ons eigen cranberryveld, maar verkoop ik ook vlees uit de regio.” Ze heeft zelfs een eigen cranberry-drankje gebrouwen ‘t Kolkje genaamd. Dat noem ik nou creatief ondernemen. 

Korting

In Leeuwarden kun je van heel veel producten en toeristische uitjes genieten met korting, als je op camperplaats Leeuwarden staat. Margreet Dröge heeft namelijk maar liefst veertig bedrijven, restaurants en musea in de omgeving benaderd voor een samenwerking. Met de ‘kortingssleutel’ kun je bijvoorbeeld vier gratis broodjes ophalen bij de nabijgelegen Jumbo. Ontzettend inventief en leuk. Dit soort fijne bijkomstigheden maakt de campervakantie nóg beter. 

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Hoi Carlijn. Heb je nog in gids van de Benelux over? Ik zou er heel graag 1 willen kopen. Heb je er nog 1 of weet jij waar ik er 1 kan kopen? Via de nkc zijn ze niet meer te krijgen. Heel erg jammer. Groeten Tilly v Veen

  2. Hallo Carlijn,

    Weet jij of deze gids nog ergens te koop is.

    1. Carlijn.assink@gmail.com

      Dag Marina, helaas is de gids uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *